Besplatna dostava za kupovinu preko 4.000 RSD
Otkrijte prirodne proizvode direktno iz srca Srbije.
Postani deo naše zajednice i osvoji popuste

Ispucale Usne? Saznaj Šta Ti Verovatno Nedostaje…

Prosledi članak:
Ispucale usne koje se neguju balzamom, prikazujući prirodan način za obnavljanje mekoće i zdravlja usana.

Imati ispucale usne može ti zaista pokvariti dan. Suve, zategnute, i neverovatno neprijatne, čak i jednostavni pokreti poput osmeha ili jedenja postaju prava muka. Znam kako je kada čak i najobičniji razgovor ili uživanje u omiljenoj hrani postanu izazov. Ali ne brini, postoje jednostavni načini da vratiš osmeh na lice i rešiš ovaj problem.

Zbogom, ispucale usne! Kako vratiti mekoću i sjaj

Ispucale usne mogu varirati u težini, od blago crvenih rubova do potpuno ispucalih i čak krvarećih, što može biti pravo mučenje. Bez obzira na to koliko su ti usne ispucale, očekuje te neprijatan period! Ali ne brini, postoji način da ih brzo dovedeš u red i ponovo uživaš u svakom osmehu.

Rešenje za ispucale usne: Korak po korak

Dobra vest je da postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možeš preduzeti da bi tvoje usne bile zdrave i negovane. Ovde ćemo ti objasniti šta treba da radiš, a usput ćemo ti otkriti i malu tajnu o prirodnim proizvodima koji mogu napraviti pravu razliku.

Šta zapravo uzrokuje ovu neprijatnu situaciju? Postoji nekoliko razloga zašto ti usne mogu ispucati, pa hajde da ih zajedno pređemo:

Dehidratacija usana

Jedan od glavnih uzroka je dehidratacija. Kao i svakoj koži, i tvojim usnama je potrebna hidratacija da bi bile zdrave. Bez dovoljno tečnosti, one postaju suve i bolne i to je jedan od osnovnih uzroka.

Kada ne piješ dovoljno vode, tvoje telo počinje da crpi vlagu odakle god može, uključujući i tvoje usne.

Da bi tvoje usne ostale hidrirane i zdrave, pazi da unosiš dovoljno vode tokom dana, posebno kada su temperature visoke.

Ne utiče samo hladnoća na usne

Kad smo kod vrućih dana, vreme takođe ima veliki uticaj na tvoje usne. Bilo da je to jako sunce koje može da ih isuši i opeče, ili hladni, vetroviti dani koji isisavaju vlagu iz njih, vreme je često barem delimično krivac za ispucale usne.

Dakle, ako provodiš vreme napolju kada je toplo, ne zaboravi da naneseš balzama ili kremu za sunčanje na usne. A tokom zime, dobar balzam za usne će ti pomoći da ih održiš mekanim i hidriranim.

Koje loše navike utiču na ispucale usne

Još jedan čest uzrok ispucalih usana su naše loše navike. Bilo da se radi o lizanju usana, čestom dodirivanju usta, disanju na usta, ili čak grickanju usana kad smo nervozni – sve to može dovesti do suve i iritirane kože.

Ako primetiš da radiš nešto od ovoga, pokušaj da se postepeno oslobodiš tih navika, jer će tvoje usne biti zahvalne. Takođe, izbegavaj grickanje olovke ili sličnih predmeta, jer to dodatno iritira usne i pogoršava problem.

Svilenkasto glatke usne: Vodič za negu tokom cele godine

Kao što smo već spomenuli, postoji nekoliko jednostavnih načina na koje možeš zaštititi svoje usne i sprečiti da postanu ispucale. U nastavku obrađujem te principe.

Kako hidrirati usne

Prvo i najvažnije je hidratacija, pa se potrudi da piješ dovoljno vode tokom dana, dnevna minimala je dve litre a leti je dosta više. To će uveliko pomoći da tvoje usne ostanu hidrirane i izbegnu suvoću.

Koji balzam za usne izabrati

Takođe, ne zaboravi da koristiš balzam za usne, posebno kada vreme nije na tvojoj strani. Potraži balzam sa hranljivim sastojcima poput kakao putera ili shea putera, koji pomažu da zadržiš vlagu i zaštitiš usne od spoljašnjih uticaja.

Balzam za usne je tvoj najbolji prijatelj kada je u pitanju nega usana. On ih održava mekim i sprečava da postanu suve i ispucale.

Kada naneseš balzam, on odmah stvara zaštitnu barijeru koja zadržava vlagu i štiti tvoje usne od vremenskih neprilika. Osim toga, njegovi sastojci čine da se tvoje usne osećaju glatko i prijatno.

Redovnom upotrebom prirodnih balzama za usne, možeš sprečiti ispucale usne i održati ih zdravim i negovanim.

Zašto su prirodni balzami za usne bolji

Ako tražiš balzam za usne koji je stvarno kvalitetan, postoji mnogo razloga zašto su organski balzami daleko bolji od neorganskih.

Prvo, organski balzami za usne ne sadrže sintetičke hemikalije i veštačke aditive koji mogu dugoročno oštetiti tvoje usne. Kada biraš organski proizvod, štitiš svoje usne od nepotrebnog izlaganja toksinima i iritantima.

Ako te brinu GMO sastojci, organski proizvodi izbegavaju njihovu upotrebu, tako da možeš mirno koristiti balzam za usne znajući da ne izlažeš svoje telo potencijalnim rizicima povezanim sa genetski modifikovanim usevima.

Po kom principu se prave prirodni balzami

Pored toga što su nežniji prema tvojoj koži, organski balzami za usne često se prave u skladu sa etičkim principima. Uzgoj organskih sastojaka obično podrazumeva ekološki prihvatljive metode, što znači da ne samo da činiš uslugom svojim usnama, već i čitavoj planeti!

 

Takođe, kada se odlučiš za organski balzam za usne, veće su šanse da biraš proizvod bez okrutnosti prema životinjama. Ipak, važno je napomenuti da samo oznaka „organski“ ne znači uvek da je proizvod bez okrutnosti, pa je korisno proveriti akreditive kompanije kod koje kupuješ.

 

Dakle, evo u čemu je stvar – to su neki od glavnih uzroka ispucalih usana i načini kako možeš da ih sprečiš.

 

I zapamti, prevencija je uvek bolja od lečenja, zato održavaj svoje usne hidriranim i zaštićenim uz dovoljno vode uz tvoj verni prirodni balzam za usne. Na taj način, tvoje usne će ostati svilenkasto glatke, zdrave i spremne za svaki osmeh! Takođe, nemoj zaboraviti da balzam za usne nije samo za zimu – koristi ga tokom cele godine, jer sunce, vetar i suvo vreme mogu uticati na tvoje usne bez obzira na sezonu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj Posta

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.