GLINA ZA ZDRAVLJE – 5 razloga za njenu svakodnevnu upotrebu

U ovom slučaju ćemo pisati o jednoj manje poznatoj glini a to je Bentonit glina. Ona je nastala od finog vulkanskog pepela koji je odležao u moru i izuzetno je bogata mineralima: kalcujuma, silicijuma, natrijuma, magnezijuma, gvožđa i kalijuma.

A evo i dobrobiti iste:

1. OSLOBAĐA TELO TEŠKIH METALA

Svojim negativnim naelektrisanjem privlači teške metale koji su pozitivno naelektrisani i vezujući ih za sebe izbacuje iz organizma. Bar nešto negativno da deluje pozitivno.

2. REGULIŠE PROBAVU – LEČI DIJAREJU

Ako WC od vas dobija veliku pažnju odnosno imate nervozna ili iritirana creva bentonit glina u kombinaciji sa aktivnim ugljem i par lekovitih biljaka može rešiti taj problem. Kao što mrav podiže teret višestruko teži, tako i ovaj čudotvorni prah veže za sebe fekalne materije do 40 puta veće težine od sebe i izbacuje ih iz organizma.

3. ČISTI LICE

Najbolje i najzdravije maske za lice su one na bazi gline. Pored toga što će vam izvući sav mulj iz pora a time znatno smanjiti bubuljice, mitisere i druge neželjene pojave, pojačaće vam i cirkulaciju na licu pa ćete posle skidanja maske kraće vreme biti blago rumeni kao zdrava planinska čobanica.

4. ZDRAVLJE DESNI I ZDRAVLJE ZUBA

Krvarenja desni se javljaju iz razloga lose higijene usne duplje. Neko će sad da kaže da pere zube svaki dan i da mu opet krvare desni, ali pravo pitanje je sa kojom pastom se peru zubi. Konvencionalne paste imaju mnogo otrova ali malo moći da očiste zube i desni. Krvarenje se javlja zbog bakterija koje se talože i ne dozvoljavaju da ranice zarastaju što znači da su rane uvek aktivne.

Tu na scenu stupa glina. Pasta za zube na bazi gline ima izuzetno higijensko dejstvo uklanjajući te uporne nečistoće i uklanjajući sve toksine koji se dugo talože u usnoj šupljini stvarajući nepovoljnu sredinu za bakterije koje smo dugo gajili i održavali u dobroj kondiciji. Automatski ćete imati i manje upala i manje afti u ustima.

5. KAŠNE OBLOGE ZA BOLESNU KOŽU

Lekari prirodne medicine izuzetno dobro znaju sve njene mogućnosti pa je koriste kao bazu za kašne obloge za razne probleme kože i njenu regeneraciju, čišćenje i ozdravljenje

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Skype

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slični članci

Prirodna farba za kosu

Mnogi ljudi vole da promene boju kose, ali hemijske boje mogu biti štetne za kosu i zdravlje. Mogu da uzrokuju suvoću, lomljivost i čak alergijske