Besplatna dostava za kupovinu preko 4.000 RSD
Otkrijte prirodne proizvode direktno iz srca Srbije.
Postani deo naše zajednice i osvoji popuste

Hrana za zdravu kožu

Prosledi članak:

Koliko ste se puta probudili i sebe prepoznali kao nekoga kome su koža i svežina izdahnule poput mitskih bića koja su jednom davno bila uočena u bioskopu u 3 ujutru? Oni nisu naravno izdahnuli, nego su jednostavno nestali, a vaša koža izgleda pusto i nezdravo. Svi to dobro znamo, ali većina nas se pita kako bi mogli da oživimo kožu i vratimo joj zdrav i sjajan izgled.

Jedan od trikova koji se često spominju u svetu nege kože jeste ishrana – izbor namirnica koje unosimo u telo. I nije slučajno što hrana, posebno ona biljna, ima toliko uticaja na naš izgled. Pravilna ishrana, a pogotovo ona koja se bazira na biljkama, prepuna je vitamina, minerala, aminokiselina, omega 3 masnih kiselina, i drugih korisnih sastojaka koji pomažu da koža izgleda svetlije.

Važno je da su namirnice uglavnom sveže, i da ih uzimamo u optimalnim količinama, tako da naš imuni sistem može u potpunosti da ih iskoristi. Kao iskusni u zdravoj ishrani imamo mnoštvo informacija i nekoliko saveta kako da poboljšate svoju ishranu i time utičete na lepotu vaše kože.

Jedite dovoljno voća i povrća

Iznenađujuće je koliko je jednostavno reći, međutim, mnogo ljudi ne jede dovoljno voća i povrća. Oni su ključni elementi zdrave ishrane, jer su bogati neophodnim nutritijentima, poput vitamina C, koji pomažu u proizvodnji kolagena i borbi protiv starenja vaše kože. Oni su takođe bogati antioksidansima koji neutrališu slobodne radikale koji oštećuju ćelije kože.

Tamnozeleno povrće

Prvenstveno se fokusirajte na tamnozeleno lisnato povrće – kelj, spanać, blitvu, zelenu salatu – jer oni predstavljaju dobar izvor vitamina A koji je važan za zdravlje kože.

Takođe, ne zaboravite na dinje, jagode, avokado, papaju, ali i kestenje i semenke suncokreta, jer su bogate vitaminom E i cinkom koji su ključni za održavanje elastičnosti kože.

Hrana bogata vlaknima

Jedite hranu koja je bogata vlaknima. Vlakna su neophodna za dobro varenje i ukljanjanje toksina iz vašeg tela, poboljšavajući tako izgled vaše kože. Vlakna se nalaze u namirnicama kao što su integralne žitarice, mahunarke i sveže voće i povrće.

Namirinice koje štete koži

Eliminišite namirnice koje mogu naštetiti koži, kao što su gazirana pića, pržena hrana, rafinisani šećer i previše zasićenih masti koje se nalaze u prerađenoj hrani i namirnicama životinjskog porekla.

Rasprostranjeni su mitovi da je čokolada dobra, ali ne, ona je prepuna belog šećera jer kakao kao glavni sastojak je gorak pa mora da se stavi mnogo šećera da bi bila slatka.

Voda je neophodna za zdravu kožu

I da, voda. Pijte je dovoljno, jer je ključna za hidrataciju vaše kože. Izbegavajte alkohol i kafu, jer vas dehidrira i da ne bi izgledali kao ona mitska bića.

Superhrana za kožu

Još uvek se pitate kakav to uticaj ima voće i povrće na izgled vaše kože? Ako ćemo priznati, mi koji se bavimo prirodnom kozmetikom i zdravom ishranom, sigurno je da imamo mnogo podataka i iskustva o koristi od biljne ishrane za zdravlje i lepotu našeg organizma.

Bademi

Ova superhrana ogromna je pomoć vašoj koži. Obogaćeni su vitaminom E, cinkom i masnim kiselinama koje poboljšavaju zdravlje kože. Upravo zbog toga, jedna od naših krema je napravljena sa hladno ceđenim uljem badema.

Neusoljene masline i maslinovo ulje

U pitanju je vrsta masti koja se smatra dobrim za nas i koje pomažu koži da zadrži hidrataciju.

U našoj prodavnici možete pronaći potpuno prirodnu kremu napravljenu od potpuno prirodnog hladno ceđenog maslinovog ulja.

Krastavac

Vrlo uobičajena namirnica u kozmetičkoj industriji, krastavac je odličan izvor vitamina C i izbacuje mokraćnu kiselinu iz organizma što pomaže u borbi protiv zapaljenja kože.

Limun

Limun ima neverovatna hranljiva svojstva koja pomažu u poboljšanju zdravlja kože. Prepun je vitamina C i ima izuzetna antibakterijska delovanja koja pomažu u borbi protiv akni i upala na koži.

Na kraju, mi ne možemo manikirati vašu kožu, ali možemo vam preporučiti da se posvetite pravilnoj, uravnoteženoj i biljnoj ishrani. Sjajno okruženje, prijatelji i ostvarena sreća svakako neće naškoditi ni vašoj koži.

Ukoliko nemate vremena ili se iz nekog drugog razloga ne pridržavate ishrane koja će vam omogućiti zdravu I lepu kožu, posetite našu prodavnicu gde smo za vas priremili razne potpuno prirodne kreme i maske koje će oporaviti vašu kožu i učiniti je mekom i glatkom.

Један одговор

  1. Kao i sve, zdravlje koze, kose, noktiju itd. kreće iznutra. Na prvom mestu ishrana, hidratacija, fizicka aktivnost, pa onda redovna nega

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj Posta

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.