Besplatna dostava za kupovinu preko 4.000 RSD
Otkrijte prirodne proizvode direktno iz srca Srbije.
Postani deo naše zajednice i osvoji popuste

Da li muškarci treba da briju bradu?

Prosledi članak:

Pitanje koje već vekovima intrigira muškarce širom sveta je: Da li muškarci treba da briju svoju bradu? Sigurno ste se nekad zapitali zašto mnogi muškarci vole da imaju bradu, dok se drugi odlučuju za glatku kožu lica. U ovom blog tekstu ću vam predstaviti nekoliko benefita nošenja brade, posebno u vezi sa filterom za disajne organe, ali ću takođe pomenuti i neke praktične aspekte održavanja higijene i mogućnostima nege kože posle brijanja.

 

Benefiti brade

Prva prednost nošenja brade je njena unikatna sposobnost da deluje kao prirodan filter za disajne organe. Kroz dlake brade, vazduh koji udišemo prolazi kroz mikroskopske prstenove, koje brada formira. Ovi prstenovi pomažu u zadržavanju neželjene prašine, polena i drugih sitnih čestica, tako da manje štetnih materija dospeva do pluća. Ovo je naročito korisno ukoliko živite u urbanim sredinama, gde je izloženost zagađenom vazduhu veća. Stoga, brada može biti mnogo više od modnog izraza – ona može biti i jedan mali „superheroj“ koji štiti naše disajne puteve.

 

Negovanje brade

Iako je naša diskusija o bradama usredsređena na filter za disajne organe, važno je napomenuti da brada ne mora nužno biti velika i bujna kako bi imala ovaj efekat. Čak i kratka brada koja se redovno šiša mašinicom može pružiti određenu zaštitu. Dakle, ukoliko trenutno negujete bradu ili razmišljate o tome da je pustite, ne brinite se – ne morate odmah postati bradonja da biste iskusili benefite o kojima smo govorili.

Uloga brade

Razlog zašto muškarci često imaju bradu nije samo estetski ili modni, već ima dublje korene. U istoriji ljudskog društva, muškarci su često obavljali teže, fizički zahtevnije poslove, kao što su rad u rudnicima, građevinarstvo ili ratovanje. Baš kao što je Bog opremio lavove grivom za zaštitu vrata tokom borbe, tako i muškarcima je brada ta koja ih štiti od spoljašnjih uticaja tokom obavljanja ovih poslova. Tako da, dok su se vremena izmenile i uloge polova postaju manje rigidne, ta genetska predispozicija opstaje kod mnogih muškaraca i dalje.

Higijena brade

Ipak, važno je pomenuti i neke praktične aspekte održavanja higijene. Bez obzira da li se muškarci odluče da nose bradu ili da je redovno briju, higijena je bitan aspekat lica. Redovno pranje, nega i čišćenje brade su ključni koraci kako bi se izbegli problemi poput iritacije, svraba ili infekcija kože ispod.

Koji aftershave koristiti

Takođe, redovna nega kože posle brijanja je važna kako bi se umanjile iritacije i sprečile urasle dlake. Umesto alkoholnih aftershave-a, muškarci mogu koristiti kantarionovo ulje, kremu ili tonik za lice koji odgovara njihovom tipu kože.

Na kraju, samo vi odlučujete da li želite da nosite bradu ili ne. Prednosti i mane su tu, ali to je lični izbor svakog muškarca. Bez obzira na odluku koju donesete, neka vam brada ili glatka koža lica donose samopouzdanje i udobnost. Važno je negovati bradu ili kožu lica na pravilan način kako biste izbegli probleme i osećali se dobro u sopstvenoj koži.

Nadam se da vam je ovaj blog tekst pružio zanimljive informacije o nošenju brade i da će vam pomoći u odluci koju ćete doneti za svoj stil.

Ne zaboravite da se brinete o sebi i svojoj bradi.

 

 

P.S.

Ukoliko želite da saznate više o proizvodima za negu brade ili kože lica koje sam spomenuo, možete pronaći neke od njih na sledećim linkovima:

-Tonik za lice

-Kreme za lice

-Kantarionovo ulje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj Posta

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.