Besplatna dostava za kupovinu preko 4.000 RSD
Otkrijte prirodne proizvode direktno iz srca Srbije.
Postani deo naše zajednice i osvoji popuste

Kako Aromaterapija Može Da Bude Korisna

Prosledi članak:
Tekst koji objašnjava suštinu aromaterapije i razlikuje je od običnih prijatnih mirisa. U tekstu se ističe da prava aromaterapija koristi biljke i eterična ulja kako bi poboljšala zdravlje, s primerima poput kamilice za čišćenje lica i eteričnog ulja eukaliptusa za smirivanje suvog kašlja. Naglašava se važnost razumevanja prave svrhe aromaterapije i oprez prema lažnim obećanjima. Na kraju, podseća nas da uživamo u lepim mirisima, ali da pritom razlikujemo terapeutske koristi od trenutnog osećaja sreće.

Sigurno se pitate kako nešto što tako lepo miriše može koristiti u lečenju. O, da, govorimo o aromaterapiji! Ali pre nego što pomislite da ćete se izlečiti samo time što mirišete na lavandu, dopustite mi da razjasnim neke stvari.

Šta je aromaterapija?

Aromaterapija nije tretman gde vas mirisi čine srećnim i rešavaju vam životne probleme. Stvarnost je malo drugačija i uglavnom ljudi imaju krivo mišljenje. Iako lep miris može da nas opusti, prava aromaterapija je zapravo mnogo više od toga. U suštini, to je korišćenje biljaka i eteričnih ulja u cilju poboljšanja vašeg zdravlja.

Primer prave aromaterapije i kako ona deluje

Naparavanje kamilicom: U pola litre zagrejane vode stavite supenu kašiku tinkture kamilice. Nadnesite lice nad tom posudom i prekrijte glavu peškirom. Par puta odradite po par minuta ili onoliko koliko vam prija. Na kraju kada završite umijte se prohladnom vodom. Ova metoda služi za čišćenje lica. Samo pazite da para ne bude pretopla da ne naškodi očima.

Eterično ulje eukaliptusa:Na primer, ako imate suv kašalj, eterično ulje eukaliptusa može pomoći u smirivanju. Dovoljno je da ga nakapate u posudu sa vodom na radijatoru u dnevnoj ili spavaćoj sobi. Ne samo da će vaša soba mirisati kao spa centar, već će vaša pluća biti zahvalna! Umiriće vam dosadni suvi kašalj a pluća odmoriti.

Razlika između „Osećam se dobro“ i stvarne aromaterapije

Da budem iskren, svaki put kada osetim miris sveže pečenih kolačića, prožme me lep osećaj, mada nekada i glad😃 . Ali to ne znači da su kolačići terapeutska metoda lečenja (iako bih voleo da jesu). Isto važi i za aromaterapiju. Dok lep miris može poboljšati vaše trenutno raspoloženje, prava aromaterapija koristi specifične biljke i eterična ulja da bi vam pomogla u rešavanju određenih zdravstvenih problema kao što smo naveli u tekstu sa kamilicom i uljem eukaliptusa.

 

Prava aromaterapija je deo prirodne medicine i divan je način da se vratimo prirodi i poboljšamo svoje zdravlje. Pazite se obećanja da će vam aromaterapija dati trajno smirenje i rešiti vas stresa, nudeći i razna isceljenja, ne nasedajte jer su to samo obmane. Izlečenja se ne postižu tako, ona se dobijaju promenom načina života i odbacivanjem loših navika. Ali, kao i sa svakom terapijom, važno je da znate kako i kada je koristiti. A do tada, uživajte u lepim mirisima oko sebe, čak i ako to znači da samo mirišete kolače! 😀

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj Posta

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.