Besplatna dostava za kupovinu preko 4.000 RSD
Otkrijte prirodne proizvode direktno iz srca Srbije.
Postani deo naše zajednice i osvoji popuste

Kako se izboriti sa herpesom na usnama

Prosledi članak:

Herpes na usnama, poznat i kao oralni herpes ili labijalni herpes, uzrokovan je herpes simpleks virusom tipa 1 (HSV-1). Ovo je česta virusna infekcija koja se manifestuje pojavom bolnih mehurića ili čireva na ili oko usana. Herpes na usnama je prepoznatljiv po svrabu, peckanju i nelagodnosti koje prate njegovo izbijanje.

Kako se dobija herpes na usnama?

Herpes na usnama se prenosi putem direktnog kontakta sa osobom koja je zaražena virusom, bilo putem poljupca, deljenja pribora za jelo, ili kontaktom sa zaraženim pljuvačkom. Nakon infekcije, virus ostaje u organizmu i može povremeno izbijati.

Najbolja krema za herpes

Za mnoge ljude, herpes na usnama može biti neugodno iskustvo, ali postoje načini za ublažavanje simptoma. Jedna od prirodnih opcija je upotreba propolis kreme. Propolis je prirodna smolasta supstanca koju pčele sakupljaju sa drveća i koriste za za razne potrebe u košnici. Istraživanja su pokazala da propolis ima antivirusna svojstva i može pomoći u ublažavanju svraba, bola i bržem zarastanju mehurića na usnama. Nanesite tanki sloj propolis kreme na zahvaćeno područje nekoliko puta dnevno kako biste iskusili olakšanje od simptoma herpesa na usnama.

Kako preventivno se rešiti herpesa

Preventiva je ključna kada je u pitanju herpes na usnama:

  • Izbegavajte poljupce sa osobama koje imaju aktivni herpes na usnama.
  • Ne delite pribor za jelo, čaše ili ruževe sa osobama koje imaju vidljive simptome herpesa na usnama.
  • Ojačajte svoj imunološki sistem pravilnom ishranom, redovnim vežbanjem i dovoljno sna.
  • Koristite prirodne balzame za usne kako biste zaštitili usne od od pucanja gde mogu lako dospeti mikroorganizmi, što može izazvati izbijanje herpesa.

 

Herpes na usnama može biti neprijatan, ali uz pravilnu negu i preventivne mere, možete kontrolisati simptome, smanjiti i čak rešiti se problema.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj Posta

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.