Besplatna dostava za kupovinu preko 4.000 RSD
Otkrijte prirodne proizvode direktno iz srca Srbije.
Postani deo naše zajednice i osvoji popuste

Kamilica – biljka za sve

Prosledi članak:
Fotografija prikazuje kamilicu, prepoznatljivu po belim laticama i žutom središtu. Kamilica je cenjena zbog svojih mnogobrojnih lekovitih svojstava i često se koristi u prirodnoj medicini. Naša linija proizvoda sa kamilicom nudi prirodna rešenja za kožu, kosu i opšte zdravlje, uz podršku ove čudesne biljke. Pridružite se onima koji su otkrili blagodeti kamilice kroz naše proizvode.

Kamilica je jedna od najpoznatijih i najšire korišćenih biljaka u svetu, kako u prirodnoj tako i u modernoj medicini. Postoji više vrsta kamilice, ali najpoznatije su nemačka kamilica (Matricaria chamomilla) i rimska ili engleska kamilica (Chamaemelum nobile). Kamilica je niska biljka s belim laticama i žutim središtem, slično beloj radi.

Kako kamilica pomaže koži?

Kamilica je poznata po svojim protivupalnim svojstvima, što može pomoći u smanjenju crvenila i otoka kože.

Kamilica za osetljivu kožu

Ako imate osetljivu ili iritiranu kožu, kamilica može umiriti kožu i smanjiti iritaciju. Pomaže u borbi protiv bakterija na koži, što može biti korisno za tretiranje akni i drugih kožnih infekcija. Može delovati kao prirodni osvetljivač, pomažući u smanjenju tamnih mrlja i dajući koži svetliji i svežiji izgled.

Maska za lice sa kamilicom i jogurtom

Potrebni sastojci:

  • 2 kesice čaja od kamilice ili 2 kašike sušenih cvetova kamilice.
  • 1/2 šolje vruće vode.
  • 2 kašike prirodnog jogurta (bez dodataka).
  • 1 kašika ovsenog brašna ili sitno mlevenih ovsenih pahuljica.

Uputstvo:

U ohlađeni čaj dodajte 2 kašike prirodnog jogurta. Jogurt je bogat laktičnom kiselinom koja pomaže u pilingu kože, hidrataciji i smanjenju crvenila. Dodajte kašiku ovsenog brašna ili sitno mlevenih ovsenih pahuljica. Ovas je dobar za umirivanje kože, čišćenju i hidriranju. Dobro promešajte sve sastojke.

Očistite lice i nanesite masku ravnomerno, izbegavajući predeo oko očiju. Ostavite da deluje 15-20 minuta. Nakon što je maska delovala, isperite lice mlakom vodom i nežno obrišite peškirom. Po želji nanesite svoju omiljnu kremu.

Ova maska je odlična za umirivanje, čišćenje i hidriranje kože. Preporučuje se upotreba jednom nedeljno ili po potrebi.

Kamilica za kosu

Kamilica može delovati kao prirodno sredstvo za posvetljivanje kose. Redovno ispiranje kose čajem od kamilice može postepeno posvetliti kosu, posebno za one s plavim ili svetlijim nijansama.

Kako kamilica pomaže kod oštećene kose?

Ova biljka je prirodno sredstvo koje pomaže u vlaženju kose ostavljajući je mekšom. Takođe je dobra za jačanje kose i smanjenju lomljenja. Zahvaljujući svojim protivupalnim svojstvima prirodni šamponi sa kamilicom smanjuju simptome peruti

Kamilica za želudac

Kamilica sadrži spojeve koji imaju protivupalna svojstva i na taj način ublažava upale u želudcu i crevima. Ona opušta mišiće digestivnog trakta, prevedeno smanjuje grčeve i bolove u stomaku.

Kamilica za gastritis

Smanjuje upalu želučane sluznice zahvaljujući svojim protivupalnim svojstvima. Takođe pomaže u zaštiti i obnovi oštećene želučane sluznice.

Kamilica za san

Kamilica ima blaga sedativna svojstva koja pomažu opuštanju i smirivanju uma. Čaj od kamilice često se pije pre spavanja kako bi se poboljšao kvalitet sna.

Kamilica opušta telo i um.

Njena blaga sedativna svojstva pomažu u borbi protiv nesanice. Pijenje čaja od kamilice pre spavanja može olakšati uspavljivanje.

Kamilica ima smirujuće dejstvo na um.

Njena prirodna svojstva pomažu u smanjenju nervoze i stresa. Pijenje čaja od kamilice može pomoći ljudima da se osećaju opuštenije i manje anksiozno.

Kako kamilica pomaže imunitetu?

Kamilica sadrži antioksidante koji pomažu jačanju imunog sistema. Povećava sposobnost tela da se odbrani od bolesti.

Kamilica za imunitet

Kamilica podstiče proizvodnju belih krvnih zrnaca, ključnih za imunološku odbranu. Njeni antioksidansi bore se protiv slobodnih radikala koji slabe imunitet. Osim toga, kamilica ima antimikrobna svojstva koja pomažu u borbi protiv infekcija.

Recepti za čaj od kamilice za imunitet:

  1. Stavite 2-3 kesice kamilice ili 2 kašike suvih cvetova kamilice u šolju vrele vode. Ostavite da odstoji 5 minuta, procedite i pijte.
  2. Dodajte malo meda i limuna u čaj od kamilice za dodatnu podršku imunitetu.
  3. Kombinujte kamilicu sa đumbirom i cimetom u čaju kako biste pojačali njegove imunološke benefite.

Kako kamilica pomaže kod prehlade?

Kamilica može ublažiti simptome prehlade poput kašlja i grlobolje. Njena umirujuća svojstva pomažu u opuštanju grčeva i bolova koji prate prehladu. Pijenje čaja od kamilice može takođe pomoći u smanjenju začepljenosti nosa.

Kamilica za grip

Pijenje toplog čaja od kamilice može pružiti utehu i olakšanje od bolova u mišićima i zglobovima povezanih sa gripom.

Kamilica u kozmetici

Da, sa razlogom ova lekovita biljka je najkorišćenija biljka u svetu. Ovo je samo jedan deo njenih benefita koje sam nabrojao. Mi smo njene benefite uvrstili u naš prirodan šampon i tonik za lice za problematičnu kožu. Probajte i uverite se u njene benefite jer naši proizvodi na bazi kamilice su jedni od najprodavanijih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj Posta

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.