Besplatna dostava za kupovinu preko 4.000 RSD
Otkrijte prirodne proizvode direktno iz srca Srbije.
Postani deo naše zajednice i osvoji popuste

Žalfija – čuvar oralnog zdravlja

Prosledi članak:
Blog o ljekovitim svojstvima žalfije za oralno zdravlje. Naučite kako žalfija pomaže ublažiti bol u zubima, smanjiti upalu desni, osnažiti osjetljive zube i boriti se protiv paradontoze. Saznajte kako uzgajati i sušiti žalfiju te recepte za vodu za ispiranje usta i losion za lice od žalfije. Žalfija može unaprediti vaše oralno zdravlje na prirodan način.

Da li ste znali da žalfija nije samo predivna aromatična biljka koja se često koristi u kulinarskim specijalitetima? Ona je i izuzetno ljekovita biljka sa širokim spektrom primene, posebno kada je u pitanju oralno zdravlje. U ovom blogu otkrijte kako žalfija može biti vaša saveznica u borbi za zdrave zube i desni.

 

Žalfija za ublažavanje bolova od zuba:

Prva pomoć za bolove u zubima može biti ispiranje usta čajem od žalfije. Njena antimikrobna svojstva pomažu u smanjenju bakterija koje uzrokuju bol.

 

Žalfija za upalu desni:

Upale desni mogu biti izuzetno neprijatne. Redovno ispiranje usta sa žalfijom može pomoći u smanjenju upale i crvenila.

 

Žalfija za osjetljive zube:

Ako vam je zima neprijatelj zbog osjetljivih zuba, žalfija može biti vaš saveznik. Njeni sastojci pomažu jačanju zubne cakline i smanjenju osjetljivosti.

 

Žalfija za paradontozu

Žalfija je moćna biljka kada je reč o oralnom zdravlju. Bilo da želite da imate bijele zube, svež dah, ili da prevenirate razne bolesti poput kariesa i paradontoze, žalfija može biti od velike pomoći.

 

Uzgoj i sušenje žalfije:

Žalfija je biljka koja se lako uzgaja. Ako želite imati svoju zalihu ove lekovite biljke, možete je uzgajati u svom vrtu ili na balkonu. Sušenje žalfije je takođe jednostavno i omogućava vam da je koristite tokom cele godine. Dovoljno je da je na platnu raširite u polumračnu i provetrenu prostoriju.

Recepti za korišćenje žalfije

Voda za ispiranje usta od žalfije:

Koristi se za oralnu higijenu i zdravlje.

Sastojci:

2 kašike sušene žalfije

500 ml vode

Priprema:

Zakuvajte vodu i prelijte preko žalfije. Ostavite da odstoji oko 20 minuta. Procedite i ostavite da se ohladi. Koristite kao vodu za ispiranje usta.

Losion za lice od žalfije:

Kao začin se slaže sa mesom i masnom hranom, tako da ona pomaže i kod masne kože i akni.

Sastojci:

50g sveže žalfije

250 ml vode

 

Oralno zdravlje je izuzetno važno, a sa žalfijom možete ga održavati na prirodan i efikasan način. Pozivamo vas da isprobate žalfiju u svakodnevnoj rutini i osjetite sve njene blagodeti. Ako želite još više koristi od žalfije, posetite naš sajt i otkrijte našu pastu za zube na bazi gline sa dodatkom žalfije. Jer, zdravi zubi i desni su osnov lepog osmeha!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj Posta

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.