Besplatna dostava za kupovinu preko 4.000 RSD
Otkrijte prirodne proizvode direktno iz srca Srbije.
Postani deo naše zajednice i osvoji popuste

Najbolje maske za lice – Saznajte Kako Da Očuvate Lepotu

Prosledi članak:

Maska za lice nije komad tkanine ili smeša različitih sastojaka. To je “čarobni štapić” koji pruža hidrataciju, čisti, hrani i osvežava vašu kožu. Zamislite je kao svoju privatnu spa terapiju koja će vam doneti trenutke luksuza u udobnosti vašeg doma. Otkrijte tajne lepote koje se kriju iza maski za lice i saznajte kako one mogu pomoći vašem licu da zablista!

Kada je u pitanju korišćenje maski za lice, ključna reč je upornost. Bez obzira na to kojeg ste pola i koliko godina imate, redovno korišćenje maski za lice može da bude pun pogodak i pravo olakšanje za vašu kožu. Iako su česti “uređaji” za lepotu, postoji dosta toga o čemu možda niste znali, posebno ako su prirodne.

Šta su maske za lice?

Maske za lice su kozmetički proizvodi koji se koriste kako bi se pomoglo koži. Ulaganjem u masku za lice koja je prilagođena vašoj koži, poboljšaćete hidrataciju i teksturu, zategnuti kožu i ukloniti umorne podočnjake. One su sjajne za  dubinsko pranje lica, jer uklanjaju mrtve ćelije kože i regulišu proizvodnju sebuma (ulja), smanjujući tako rizik od izbijanja akni.

Koje vrste maski za lice postoje?

Sada kada znamo šta su maske za lice i koliko su važne, hajde da vidimo koje vrste maski postoje. Mi smo obradi neke tipove i upravo ovaj deo teksta će biti posebno zanimljiv jer smo se podrobnije osvrnuli na pojedinačne vrste maski koje su nam dostupne.

Konvencionalne maske za lice

Konvencionalne maske za lice svakako su popularne i dostupne. To su one uobičajene maske koje kupite u prodavnici, a koje su namenjene za čiščenje kože. One nisu prirodne i nadaleko su poznate po punjenju kože hemijskim agensima koji pomažu pri uklanjanju mrtvih ćelija i regulisanju proizvodnje sebuma ali (uvek postoji to ALI) one kontaminiraju kožu hemikalijama iz svog sastava. Te maske se takođe mogu koristiti za učvršćivanje vaše kože i stvaranju osećaja blage zategnutosti ali na duže staze se ne preporučuju.

Prirodne maske za lice

S druge strane, prirodne su svakako zakon za sve maske. Naše lice je sačinjeno od kože  a ne od plastike i u skladu sa tim za negu je najbolja priroda. Prirodne maske su prilagođene za vašu kožu i na najbolji način čiste lice, pomažu pri otklanjanju umora, dezinfikuju, poboljšavaju cirkulaciju i hidriraju. Postoji mnogo vrsta prirodnih maski koje su dostupne, a trenutno najpopularnije su one koje u svom sastavu sadrže bentonit glinu, aktivni ugaj, kaolin glinu, hladna ceđena ulja i eterična ulja.

Postoji širok izbor na tržištu i sada ćemo se fokusirati na neke od najpopularnijih za različite tipove kože.

Maske za lice za normalnu kožu – Očuvajte svoj blistav ten!

Ako vam je koža već prirodno blistava i bez većih problema, maska za lice za normalnu kožu će je održati tako svilenkastom i zdravom. Ove maske su često lagane i hidratantne, pružajući vam osveženje i dodatnu dozu sjaja. Vaša koža će se osećati revitalizovano i hidrirano.

Maske za lice za suvu kožu – Intenzivna hidratacija za mekoću i sjaj!

Ako vaša koža često pati od suvoće, maske za lice za suvu kožu su vaš najbolji saveznik. Ove maske su bogate hidratantnim sastojcima poput biljnog glicerina i ulja nevena, a oni dubinski hidriraju kožu i obnavljaju njen prirodni sjaj.

Maske za lice za masnu kožu – Zbogom sjaju, dobrodošla mat koža!

Aktivni ugalj za kožu je kao dubinsko pranje za auto i niko nije ravnodušan na tu čistoću. Aktivni ugalj je tajna za dubinsko čišćenje kože i uklanjanje nečistoća i time vas oslobađa dosadnih akni i mitisera.

Masna koža može biti izazovna, ali ne brinite, tu su maske za lice za masnu kožu koje će vam pomoći da se izborite sa viškom sebuma i sjajem. One često sadrže sastojke poput gline ili aktivnog uglja, koji dubinski čiste pore i regulišu lučenje sebuma. Vaša koža će se osvežiti, a sjaj će biti sveden na minimum, ostavljajući vas sa matiranim i besprekornim tenom.

Maske za lice za zrelu kožu

Postoje maske i za zrelu kožu, one obično u sebi sadrže hamamelis i arganovo ulje kao ova maska za lice, one su idealne za takav tip, jer maske koje u svom sastavu imaju ove i slične biljke svakako će učiniti da izgledate mlađe.

Kako se koriste maske za lice?

Način upotrebe se razlikuje od tipa maski. Univerzalno je da je potrebno na čisto lice naneti tanak sloj, naravno izbegavati predele oko očiju i usne šupljine. Većina se drži dvadesetak minuta i onda se skida a postoje i maske koje se drže preko noći. Kod maski na bazi gline pre skidanja je potrebno malo nakvasiti pa tek onda skinuti.

A za sam kraj, kako biste ih maksimalno iskoristili, sledite uputstva za njihovu upotrebu i koristite ih u skladu sa uputstvima na proizvodu. Bilo da želite sjajnu kožu ili joj želite pomoći da reguliše količinu proizvodnje sebuma, maske za lice su idealna opcija za svakog ko želi da pobošlja izgled svoje kože. Zato je na vama da odaberete pravu masku za svoj tip kože i da joj se maksimalno posvetite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj Posta

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.