Besplatna dostava za kupovinu preko 4.000 RSD
Otkrijte prirodne proizvode direktno iz srca Srbije.
Postani deo naše zajednice i osvoji popuste

Najbolji načini za čišćenje lica

Prosledi članak:
Detaljan vodič o važnosti i metodama čišćenja lica kako bi se uklonile nečistoće i prevencija problema poput mitesera i akni. Saveti uključuju preporuke o dvostrukom čišćenju, pravilnoj temperaturi vode, upotrebi ruku ili krpa za čišćenje, te prednostima proizvoda s aktivnim ugljem. Takođe se preporučuju specifični setovi za različite tipove kože dostupni za kupovinu.

Svakodnevno, koža nam se zaprlja zbog raznih nečistoća kao što su masnoće, štetna kozmetika, znoj i mnoge druge stvari. Ako ne uklonimo ovu lošu kombinaciju sa kože, mogu se zatvoriti pore i prouzrokovati probleme poput mitesera, akni, cisti i raznih infekcija. Stoga je od suštinske važnosti da se lice čisti kako treba.

Najbolja rešenja za čisto lice

Na osnovu naših objava, možete zaključiti da običan sapun nije rešenje. Upotreba pravih proizvoda i metoda ne samo da će temeljno očistiti vašu kožu, već će je i zaštititi od štetnih čestica tokom dana.

Četiri ključna elementa za efikasno čišćenje kože uključuju: Skidanje šminke, Izbor temperature vode, Korišćenje ruku ili krpe, i Postupak posle pranja.

Skidanje šminke svaki put

Samo skidanje šminke pre odlaska na spavanje ne znači da je vaše lice čisto. Neophodno je „dvostruko čišćenje“, tj. prvo treba ukloniti šminku sredstvom za njeno skidanje, a potom upotrebiti čistač za lice. Sam čistač možda neće biti efikasan u uklanjanju sve šminke, prljavštine i masnoća. S druge strane, samo sredstvo za skidanje šminke možda neće ukloniti sve nečistoće. Zato je važno primenjivati „dvostruko čišćenje“ svaki put kada ste našminkani.

Koja temperatura vode je najbolja za čišćenje lica?

Možda vas iznenađuje, ali temperatura vode koju koristite može bitno uticati na čišćenje lica.

Topla voda:

Topla voda može delovati umirujuće, ali ima potencijal da osuši kožu i oduzme joj esencijalna ulja. Ako je vaša koža prirodno suva, to će samo pojačati suvoću. S druge strane, ako je koža masna i izgubi svoja esencijalna ulja, počeće da proizvodi još više sebuma. Osim toga, topla voda može negativno uticati na keratinske ćelije na epidermu, čineći kožu manje sposobnom da zadrži hidrataciju.

Sveža voda:

Sveža voda može osvežiti vašu kožu i delovati stimulativno. Funkcioniše kao tonik, čineći da se pore suze i koža zateže. To je korisno ako želite da smanjite oticanje, ali može rezultirati time da se nečistoće zadrže u porama. Pored toga, sveža voda neće efikasno očistiti sve nečistoće koje se nakupljaju tokom dana, pa je bolje koristiti toplije temperature za čišćenje.

Najbolji izbor – umereno topla voda:

Koju vodu koristiti za čišćenje lica? Najbolje je koristiti umereno toplu vodu za temeljno čišćenje lica i za optimalno uklanjanje svih nečistoća. Proizvodi za čišćenje su formulisani da se koriste s umereno toplom vodom, koja omogućava savršenu konzistenciju i održava ravnotežu kožnih ulja.

Treba li koristiti ruke ili krpice za čišćenje lica?

Svako ima svoj način čišćenja lica, ali važno je da postupak bude ispravan.

Tupfer za čišćenje lica

Ako odlučite koristiti krpice, prema njihovoj teksturi i vrsti materijala, moguće je nežno ukloniti mrtve ćelije kože. Međutim, treba paziti da ne preterate i iritirate kožu. Ako se odlučite za krpice, važno je da budu mekane kako ne bi izazvale oštećenja. Iako mogu biti efikasne u uklanjanju nečistoća i sebuma, krpice mogu postati leglo bakterija. Topla i vlažna sredina je pogodna za njihovo razmnožavanje. Stoga je važno prati krpice nakon svakog korišćenja kako bi se izbegla kontaminacija bakterijama i stvorili veći prroblemi.

Kozmetika sa aktivnim ugljem

Ako ste zainteresovani za dodatnu zaštitu i detoksikaciju, preporučujemo da isprobate sapun s aktivnim ugljem. Aktivni ugalj je poznat po svojoj sposobnosti upijanja nečistoća i toksina iz kože, čineći vašu kožu čistom i svežom.

Takođe, maska s aktivnim ugljem može biti izvanredan izbor za one dane kada želite pružiti svojoj koži dubinsko čišćenje. Ova maska ne samo da će izvući toksine iz vaših pora, već će takođe pomoći u uklanjanju viška masnoće, ostavljajući vašu kožu mekom, glatkom i revitalizovanom. Isprobajte ih i dozvolite svojoj koži da diše slobodno!

Setovi za čišćenje lica

U našoj kolekciji imamo tri seta koji su ukombinovani za različite tipove kože i svi oni pružaju piling i čišćenje kože. Pogodnost je ta što kupovinom seta umanjujete iznos za 10% u odnosu da kupujete pojedinačno proizvode.

Setovi za različite tipove kože

Set za masnu i problematičnu kožu

Set za suvu i osetljivu kožu

Set za normalnu kožu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj Posta

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.