Besplatna dostava za kupovinu preko 4.000 RSD
Otkrijte prirodne proizvode direktno iz srca Srbije.
Postani deo naše zajednice i osvoji popuste

Najbolji prirodni šamponi

Prosledi članak:
Vodič o prednostima i blagodetima prirodnih šampona, sa naglaskom na njihove ključne sastojke poput kamilice, mente, ruzmarina i koprive. Saveti o tome kako prepoznati i izabrati prave prirodne šampone i predlog za pravljenje prirodnih šampona kod kuće. Pozivnica za posetu kolekciji prirodnih šampona i drugih prirodnih proizvoda.

Ako ste kao ja, sigurno vam je preko glave raznoraznih šampona koji obećavaju čuda, a na kraju vam kosa izgleda kao da ste upravo izašli iz laboratorije za eksperimente. Šta kažete na ideju da obradimo temu prirodni šamponi i uronimo u čarobni svet tih blagotvornih proizvoda? Da, mislim na prirodne šampone koji nas vraćaju korak bliže prirodi i ne iritiraju našu kožu i kosu.

Zašto birati prirodne šampone?

Zamislite šampon koji je kao sveža šumska šetnja, obogaćen samo prirodnim sastojcima koji vašoj kosi pružaju potrebnu pažnju.

  1. Bez štetnih sastojaka: Naši prirodni šamponi su kao onaj kolač bez šećera, ali i dalje ukusan. Hemikalije? Ne hvala!
  2. Dobri za sve: Naši šamponi nisu testirani na životinjama. Ne samo da će vaša kosa biti srećna, već i naši četvoronožni prijatelji!
  3. Za sve tipove kose: Bez obzira na to da li je vaša kosa suva, masna ili kombinovana, prirodni šamponi pružaju nežnu negu i čine je zdravom i sjajnom.
  4. Odgovornost prema prirodi: Prirodni šamponi ne zagađuju našu planetu jer nemaju štetne hemikalije koji se ispuštaju u vodotokove.

 

 

Kako prepoznati pravi prirodni šampon?

Da se ne bismo izgubili među brojnim proizvodima, evo nekoliko trikova.

  • Detaljno proučite sastav: Ako sastojci zvuče kao hemijska formula, verovatno i jeste. Tražite šampone sastavljene od prepoznatljivih sastojaka, prirodni šamponi uvek imaju transparentan sastav.
  • Sastav: Pogledajte da li šampon ima kvalitetan sastav koji potvrđuju da je kvalitetan i prirodan, obratite pažnju na detalje.
  • Izbegavajte sumnjive hemikalije: Ako naiđete na sastojke kao što su parabeni, sulfati ili veštački mirisi, bolje ih zaobiđite.

 

 

Koje prirodne sastojke treba tražiti u šamponima?

Kamilica: Kada mislimo na kamilicu, mnogima prva asocijacija je umirujući čaj koji nas prati kroz hladne zimske noći. Međutim, kamilica je mnogo više od toga. Ovaj čudesan cvet je poznat po svojim umirujućim svojstvima, što ga čini idealnim za tretiranje iritacija kože glave. Uz to, kamilica može pomoći u dodavanju svetlijih tonova vašoj kosi, dajući joj prirodni sjaj i zlatnu nijansu.

 

Menta: Osim što je menta sastojak mnogih pasti za zube, ova biljka ima mnogostruke koristi za kosu. Svojim osvežavajućim i hladnim svojstvima, menta stimuliše cirkulaciju kože glave, što može poboljšati bolji rast kose. Kada je u pitanju osećaj svežine i čistoće, malo je sastojaka koji se mogu porediti sa mentom.

 

Ruzmarin: Ruzmarin nije samo popularan začin u kulinarstvu, već je i moćan saveznik vaše kose. Pojačava cirkulaciju kože glave, jačajući tako koren kose i smanjujući šansu za njeno opadanje. Dodatno, ruzmarin je poznat po tome što poboljšava teksturu i sjaj kose, čineći je mekšom na dodir i lepšom na izgled.

 

Kopriva: Dok se mnogi mršte na sam pomen ove biljke zbog njenih peckajućih dlačica, kopriva je prava riznica blagodeti za našu kosu. Pojačava cirkulaciju i detoksikuje kožu glave, čineći je zdravijom. Svojim jačajućim svojstvima, kopriva pomaže u smanjenju opadanja kose. Ako ste u potrazi za prirodnim rešenjem protiv peruti, ne tražite dalje – kopriva je odgovor.

 

Prirodni šamponi kod kuće

Za sve vas avanturiste, postoji mnogo recepata kako možete sami da napravite prirodni šampon. Recimo, kombinacija sode bikarbone i vode može biti sjajan čistač, dok jabukovo sirće može služiti kao prirodni regenerator.

Međutim, ukoliko se ne osećate kao pravi hemičar u kuhinji, imamo sjajne preporuke gotovih prirodnih šampona na našem sajtu.

Zakjučak

Priroda nam pruža sve što nam je potrebno za negu kose. Dakle, zašto se odlučiti za hemikalije kada možete izabrati prirodno i zdravo? Uzmite stvar u svoje ruke, istražite svet prirodnih šampona i pružite svojoj kosi negu kakvu zaslužuje.

Posetite našu kolekciju prirodnih šampona i dajte svojoj kosi šansu da zablista prirodno.

I da, ne zaboravite pogledati i naše sapune i druge naše prirodne proizvode. Zaronite u svet prirodne nege i otkrijte čuda koja vas čekaju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj Posta

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.