Besplatna dostava za kupovinu preko 4.000 RSD
Otkrijte prirodne proizvode direktno iz srca Srbije.
Postani deo naše zajednice i osvoji popuste

Napravite sami: Prirodni tretman za oko očiju

Prosledi članak:
Tekst o "uradi sam" tretmanima za oko očiju koji koriste prirodne sastojke kao što su krastavac, zeleni čaj i aloja vera. Objasnjeno je kako da napravite pločice za oko očiju koje mogu pomoći u osvežavanju kože, smanjenju otoka i dodavanju svežine vašem tenu. Sadrži korake za pripremu, savete za čuvanje i informacije o benefitima svakog sastojka.

Dok više vremena provodimo u domu, svi tražimo jednostavne, zabavne i korisne „uradi sam“ tretmane za oko očiju i kože. Bez obzira da li imate tamne kolutove ispod očiju ili ne, ove fantastično lako napravljene pločice za oko očiju su savršene za osvežavanje osetljive kože, smanjenje oteklina i dodavanje svežine vašem tenu!

Možda ste već naišli na slične „uradi sam“ tretman za negu kože; međutim, dodali smo specijalni sastojak, Aloju, u kombinaciju koja ovaj tretman čini još posebnijim.

Sastojci + materijali potrebni za pločice sa krastavcem

Većinu ovih sastojaka verovatno već imate kod kuće. Ukoliko ih nemate, vrlo su pristupačni i mogu se koristiti za razne recepte i tretmane. Ne zaboravite da krastavac i aloju čuvate u frižideru u kesici ili nekoj zatvorenoj kutijici da bi ostali sveži i hladni.

Sastojci i alat za pripremu tretmana ispod očiju:

  • Polovina naseckanog krastavca. Nanesite direktno na kožu.
  • 1/2 čaše prirodnog zelenog čaja
  • 2 supene kašike sveže iseckane aloje. Skinuti koru.
  • Set pamučnih diskova
  • Mikser
  • Kesice (ili bilo koja druga ambalaža pogodna za čuvanje u zamrzivaču): Ovaj recept je dovoljan da se napravi 34 para maskica, pa ako mislite da vam je to mnogo vi prepolovite recept.

Uputstvo za Pripremu Prirodnih Maski za Područje Ispod Očiju sa Krastavcem „DIY“ (Uradi Sam).

Korak 1: Pripremite sve potrebne sastojke.

  • Isecite krastavac, ne skidajte koru.
  • Naseckajte određenu količinu aloje i odstranite koru kako bi vam ostao unutrašnji „gel“.
  • Pripremite prirodni zeleni čaj. Možete ostaviti listiće unutar, korist će biti veća za vašu kožu!
  • Presecite pamučne diskove na polovine. Kada krenete sa izradom maske, procenićete koliko vam je potrebno.

Korak 2:

U mikseru kombinujte krastavac, aloju i zeleni čaj dok ne dobijete teksturu napitka.

Korak 3:

Potapajte pamučne polukrugove jedan po jedan u pripremljenu mešavinu. Iscedite višak tečnosti ali zadržite oblik poludiska. Rasporedite ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 4:

Pakujte 4-8 pripremljenih diskova za područje ispod očiju u kesu ili kutiju pogodnu za smrzavanje. Smestite u zamrzivač na 2-3 sata. Nakon toga, koristite prema želji!

Upotreba:

Postavite ispod očiju i držite oko 12-15 minuta.

Najbolji načini za čuvanje maski sa krastavcem za oči

*Čuvajte u zamrzivaču do korišćenja. Držanjem flastera smrznutim sprečićete razvoj štetnih bakterija ili mikroorganizama. Koristite svaki flaster samo jednom, a nakon toga ga odstranite!

Zašto su maske sa krastavcem za oči tako dobre?

Ko bi rekao da nešto tako osnovno može pružiti toliko benefita za kožu. Primarna namena ovih prirodnih uradi sam (DIY) maski za oči je hidratacija, ali ćete dobiti i mnoge druge povoljnosti koje će vaša koža ceniti.

Benefiti sastojaka

Zeleni čaj: Ekstrakt zelenog čaja je poznat po svojim antioksidativnim i protivupalnim svojstvima. Deluje protiv znakova starenja, celulita, crvenila i oticanja, kao i protiv mitesera, tamnih fleka, otoka i podočnjaka.

Aloja: Benefiti Aloe Vere… odakle početi! Svi znamo da je sjajna za tretiranje opekotina od sunca, ali takođe pomaže protiv akni, suzbija herpes, hidrira, exfolira, pa čak i pomaže u redukciji i ublažavanju tamnih mrlja. Fantastično umiruje kožu i pruža osećaj svežine.

Krastavac: Dok nema direktnih naučnih dokaza o benefitima kada se krastavci postave direktno na oči, ovaj sočni plod je bogat mnogim vitaminima i nutrijentima (o kojima ima mnogo istraživanja!):

  • Bogat je vitaminom C i folnom kiselinom. Vitamin C pomaže stimulaciji i regeneraciji kožnih ćelija, dok folna kiselina povećava nivo antioksidanata na koži kako bi se sprečilo stvaranje uslova koji mogu prouzrokovati oticanje ili umoran izgled kože.
  • Prema istraživanju u Arhivima dermatoloških istraživanja, krastavci imaju visoku koncentraciju askorbinske kiseline, što potvrđuje da su krastavci efikasni u poboljšanju elastičnosti kože, što sugeriše da bi mogli biti efikasan tretman protiv bora.
  • Vredi napomenuti da su puni vode, tako da će koža oko očiju sigurno biti dobro hidrirana!

 

Isprobajte recept i javite nam utiske u komentaru, verujemo da ćete biti zadovoljni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj Posta

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.