Besplatna dostava za kupovinu preko 4.000 RSD
Otkrijte prirodne proizvode direktno iz srca Srbije.
Postani deo naše zajednice i osvoji popuste

Prirodna kozmetika od svojih biljaka

Prosledi članak:
Blog članak koji promoviše prednosti korišćenja prirodne kozmetike proizvedene iz biljaka koje možete sami uzgojiti kod kuće. Naglašava se važnost kvaliteta sveže uzgajanog bilja u odnosu na kupovno, s posebnim fokusom na aloe veru i njenim beneficijama za kožu. Članak nudi i recept za prirodnu tonik-masku sa kamilicom i aloe verom, savete za pravilno korišćenje aloe vere, i alternativne predloge za one koji nemaju vremena ili mogućnosti za uzgoj bilja. Na kraju članka, čitaocima se nudi mogućnost kupovine prirodnih kozmetičkih proizvoda visokog kvaliteta sa sajta autora.

Prirodna kozmetika iz svoje baste i iz kuhinje! Da li je moguće? Da, naravno. Danas želim sa vama podeliti savete kako da svoju kozmetičku rutinu podignete na viši nivo uzgajanjem sopstvenog bilja.

 

Prednosti uzgajanja sopstvenog bilja

Zamislite ovu situaciju: koristite kozmetiku koja je proizvedena od biljaka koje ste sami uzgojili. Aloe vera, na primer, kada se koristi sveža, pruža najviše benefita. No, nije samo aloe vera ta koja će vašoj koži doneti blagodeti. Kada same uzgojite svoje bilje, imate potpunu kontrolu nad tim gde je raslo, kako je održavano i kakav kvalitet ima.

 

Zašto su vaše biljke bolje od kupovnih?

Da li ste ikada uporedile ukus čaja od sveže osušenog matičnjaka sa onim kupljenim u prodavnicama? Razlika je drastična! Većina suvog bilja u prodavnicama je uzgajana uz pomoć veštačkih đubriva, brzinski sušena i prepuna pesticida. Nasuprot tome, vaše bilje miriše, ukus mu je bolji i, što je najvažnije, efikasnije je!

 

Kako uzgojiti bilje za prirodnu kozmetiku kod kuće?

Nije neophodno imati ogromnu baštu da biste uzgajali svoje bilje. Lavanda, neven i matičnjak su samo neke od biljaka koje možete posaditi u svojoj bašti ili čak na balkonu. A ako živite u stanu, i dalje možete uzgojiti aloe veru koja će vašoj koži pružiti hidrataciju i negu.

 

Moj savet za pravilno korišćenje aloe vere

Kada sam prvi put posadila aloe veru, bila sam uzbuđena zbog svežeg gela. Međutim, aloe vera postala je deo moje svakodnevnice, skoro kao kućni ljubimac, verovali ili ne, jer mi je baš prirsla uz srce! Ako odlučite da koristite njen gel, evo nekoliko koraka kako da to uradite pravilno:

Sačekajte da aloe vera dosegne 2-3 godine pre nego što je iskoristite jer tada ima pun potencijal i tada je najlekovitija.

Uvek seckajte spoljne listove.

Pazite da ne koristite zelenu koru ili žućkasti sloj.

Dodajte vitamine C i E u gel pre kako bi mogao da stoji jedno kraće vreme.

Najbolja upotreba gela je da ga odmah nanesete na lice ili neki drugi deo tela. Izuzetno je prijatan za kožu i opasno dobro je hidrira.

Osvežavajuća tonik-maska sa kamilicom i aloe verom

Sastojci:

2 kašike sušenih cvetova kamilice

1 šolja vruće vode

1 kašika meda

1 kašika aloe vera gela (opciono)

Uputstvo:

Priprema čaja: U šolju vruće vode potopite sušene cvetove kamilice. Ostavite da odstoji oko 10 minuta, a zatim procedite cvetove.

Dodajte med: U čaj dodajte kašiku meda. Med pomaže u hidrataciji kože i ima antibakterijska svojstva.

Dodajte aloe vera gel: Aloe vera gel je odličan za umirivanje iritirane kože, smanjenje crvenila i hidrataciju. Umešajte ga sa medom i čajem.

Mešanje: Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete ujednačenu tečnost.

Nanos: Možete koristiti ovaj tonik na dva načina:

  1. Kao tonik: Nakon čišćenja lica, natopite vatu tonikom i nežno pređite preko lica.
  2. Kao maska: Potopite čistu krpu ili gazu u tonik i stavite je na lice. Ostavite da deluje 10-15 minuta, a zatim je skinite.

Ako ste koristili kao masku, isperite lice hladnom vodom i nežno osušite.

Savet: Nakon upotrebe tonika ili maske, nanesite hidratantnu kremu da dodatno umirite i nahranite kožu.

Ova tonik-maska je posebno dobra za osetljivu kožu, kao i za kožu koja je izložena suncu ili iritacijama. Kamilica će pomoći u smanjenju crvenila i umirivanju kože, dok će med pružiti dodatnu hidrataciju. Ako imate aloe vera gel, to će dodatno pojačati umirujuće efekte maske.

 

Šta ako nemate vremena za uzgoj?

Ako niste u mogućnosti da uzgajate sopstveno bilje, povremena šetnja livadom može biti prava avantura. Ubrano divlje bilje može pružiti jednako dobre, ako ne i bolje rezultate za vašu kožu.

 

Uvek se možete osloniti na nas!

Naravno, ako nemate vremena da se bavite uzgojem bilja ili pravljenjem kozmetičkih proizvoda, uvek možete posetiti naš sajt gde nudimo proverenu prirodnu kozmetiku visokog kvaliteta! Ne dozvolite da vaša koža trpi zbog manjka vremena.

 

Posetite nas i pružite svojoj koži najbolje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj Posta

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.