Besplatna dostava za kupovinu preko 4.000 RSD
Otkrijte prirodne proizvode direktno iz srca Srbije.
Postani deo naše zajednice i osvoji popuste

Prirodni Stik Dezodoransi – Benefiti

Prosledi članak:
Slika koja edukuje o važnosti izbora prirodnih dezodoransa u odnosu na konvencionalne. Naglašava štetnost sastojaka poput aluminijuma, parabena i alkohola prisutnih u konvencionalnim dezodoransima, a ističe prednosti prirodnih sastojaka poput sode bikarbone, shea butera i esencijalnih ulja. Upućuje čitaoce da biraju dezodoranse svestrano razmišljajući o svom zdravlju i ukazuje na različite mirise prirodnih dezodoransa koji su prilagođeni ženama, muškarcima i deci. Zaključuje s porukom o važnosti investiranja u zdravlje kroz prirodne proizvode.

Zašto su prirodni stik dezodoransi važni u našoj svakodnevnoj rutini? Sve počinje razumevanjem štetnih sastojaka koje mnogi konvencionalni dezodoransi sadrže. Ali, ne brinite, ovde ćemo razgovarati o prirodnim alternativama koje nude efikasnu zaštitu bez štetnih efekata!

 

Znojenje: Prirodni proces koji ne treba zaustavljati

Kada se znojimo, naše telo izbacuje toksine i reguliše temperaturu. Blokiranje znojnih žlezda pomoću konvencionalnih dezodoransa može uzrokovati nakupljanje tih toksina. Da ne spominjemo kako je područje ispod pazuha bogato limfnim čvorovima, pa je ključno šta nanosimo na taj deo kože.

Konvencionalni dezodoransi: Šta se krije iza etikete?

  • Aluminijum: Iako efikasno blokira znojenje, može biti apsorbovan u našem tijelu, što može dovesti do raznih zdravstvenih problema. Veliki problem leži u tome jer toksini koji bi se izbacili napolje kroz znoj ostaju u telu i okružuju žlezde koje su tu nalaze
  • Parabeni: Ove hemikalije mogu ometati naš hormonski sistem, što može dovesti do brojnih problema, uključujući hormonalne poremećaje.
  • Alkohol: Koristi se za brzo sušenje, ali može iritirati kožu, posebno osetljivu.

Muškarci: Jednako važno je šta koristite

Iako se često misli da su žene više zabrinute oko izbora dezodoransa, i muškarci bi trebalo da obrate pažnju. Hemikalije koje se često nalaze u dezodoransima mogu biti jednako štetne za oba pola. U poslednje vreme sve više muškaraca imaju problem sa podpazušnim žlezdama tako da povedite računa.

Prirodni stik dezodoransi: Vaša koža će vam biti zahvalna

Bez aluminijuma, parabena i alkohola: Prirodne alternative, hrane i štite vašu kožu bez štetnih sastojaka. Upotrebom prirodnog dezodoransa ne narušava se prirodni balans i oni ne uništavaju korisne bakterije koje su dobre za naš imunitet i otpornosti direktno se umanjuje mogućnost za nastanak infekcija.

Prirodni sastojci: Sastojci poput sode bikarbone, shea butera i esencijalnih ulja poput ruzmarina, kedra i bergamota nude prirodnu zaštitu i osvežavajući miris.

Kako se upotrebljavaju prirodni stik dezodoransi

Upotrebljava se kao i obični, s tim da vam mi možemo dati neke male savetiće kao što su:

  • Obavezno pre nanošenja koža treba da bude čista da se jučerašnje bakerije uklone
  • Kada krenete da nanosite, naslonite stik uz kožu, zadržite par sekundi da toplota tela omekša stik i onda blago protrljajte. To je bitno u hladnim danima jer stik je prirodan i na hladnoći se stegne
  • Posle nanošenja nemojte par minuta oblačiti uzane majice dok koža ne upije dezodorans da ga jednostavno ne izbrišete odnosno umanjite dejstvo i uflekate garderobu.

Naše preporuke

Postoji više vrsta mirisa i oni dolaze od eteričnih ulja. Ako ste neko ko ne voli jake i napadne mirise onda su ovi stikovi prava stvar za vas. Iz njih se oseća priroda a mi ćemo vam predstaviti par mirisa koji su pogodni:

Za žene: Probajte prirodni dezodorans sa mirisom geranijuma ili neki univerzalni miris poput ruzmarina. Geranijum je miris ruže a one se uvek uklapaju uz žene.

Za muškarce: Ispitajte naše prirodne stik dezodoranse prilagođene muškarcima sa osvežavajućim mirisima poput kedra. Kedar je onako šumski, drvenast miris koji pogoduje muškarcima.

Za sve (univerzalni): Pod univerzalnim se smatraju ruzmarin i bergamot. Ruzmarin je svima poznat miris. Bergamot je za one koji vole eleganciju i odiše čistotom, ali ako ste žensko a uzmete kedar nećete pogrešiti budite sigurni..

Za decu: Maloj deci nisu potrebni ali kada dođu u svet odraslih vrlo je bitno da koriste prirodne, jer uvek je preventiva najbolja.

Birajte pametno i brinete o svom zdravlju

Naša koža je naš najveći organ, i ono što na nju stavljamo utiče na naše celokupno zdravlje. Zato je važno izabrati proizvode koji su ne samo efikasni, već i zdravi. Ako živite u Srbiji, postoje brojne lokalne opcije prirodnih stik dezodoransa koji će vašoj koži pružiti najbolju moguću negu a jedni od njih su i naši stik dezodoransi. Pogedajte u njihov sastav i odaberite miris koji vama najbolje odgovara.

Investirajte u svoje zdravlje i odaberite prirodno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj Posta

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.