Besplatna dostava za kupovinu preko 4.000 RSD
Otkrijte prirodne proizvode direktno iz srca Srbije.
Postani deo naše zajednice i osvoji popuste

Tonik za lice – zamena za aftershave

Prosledi članak:
Fotografija koja ilustruje prirodne sastojke tonika za lice, sa fokusom na kamilicu, ružu i hajdučku travu. Prikazana je i brijana muška koža koja je postala mekša i bez iritacija nakon primene tonika. Poruka slike je da je tonik za lice efikasna i zdravija alternativa aftershave proizvodima, sa naglaskom na prirodnosti i nezi kože nakon brijanja.

Sigurno ste do sada čuli za tonik za lice, ali da li ste znali da on mogu biti odlična zamena za aftershave? Većina nas je upoznata s tradicionalnim aftershave-om, često punim alkohola, hemije i veštačkih mirisa. Međutim, postoji prirodnija i korisnija alternativa – tonik za lice!

 

Zašto je tonik za lice bolji od aftershave-a?

Aftershave proizvodi često sadrže alkohol koji, iako daje osećaj osveženja, može isušiti kožu. Na dugoročnom nivou, ovo može dovesti do prevremenog starenja kože i pojave bora. Tonik za čišćenje lica, s druge strane, osvežava, ali istovremeno i hidrira. Najveća prednost je u tome što smanjuje rizik od upala i iritacija, što znači da se možete oprostiti od dosadnih bubuljica nakon brijanja.

Prirodnost: Za razliku od mnogih aftershave proizvoda, tonici su često napravljeni sa prirodnim sastojcima. Nema više iritacije uzrokovane alkoholom ili hemikalijama. Ovo ej i glavni benefit jer na tek obrijanu koži nije poželjno stavljati hemikalije jer su tada krvni sudovi i limfe nezaštićeni i lako se dopier do njih.

Hidratacija: Mnogi tonici sadrže hidratantne sastojke koji osvežavaju kožu i pružaju joj vlažnost koja joj je potrebna, naročito nakon brijanja. Prirodni tonic i sadrže biljni glycerin koji hidrira kožu i čini je mekom.

Prevencija bubuljica: Jedan od najvećih problema s kojim se muškarci suočavaju nakon brijanja su upravo one dosadne sitne bubuljice. Tonik za lice pomaže u smanjenju pojave bubuljica zahvaljujući svojim antiseptičkim i umirujućim svojstvima.

 

Kako pravilno koristiti tonik za lice?

Proces je jednostavan i lako se uklapa u vašu svakodnevnu rutinu:

  1. Čišćenje: Pre nanošenja tonika, uvek očistite kožu. Kod korišćenja posle brijanja operate i osušite kožu pa koristite tonik.
  2. Nanošenje: Stavite malo tonika na pamučnu krpicu, vatu ili tufer i nežno pređite preko lica.
  3. Hidratacija: Nakon što je tonik upijen, nanesite hidratantnu kremu ili ulje kako biste zaključali vlažnost.

Koji tonik je pravi za vas?

Postoje različite vrste tonika za lice, prilagođene različitim tipovima kože:

Tonik za problematičnu kožu (kamilica): Idealno za osobe s problematičnom, masnom i kožom sklonom bubuljicama, kamilica smiruje kožu i pomaže u borbi protiv akni i mitisera,

Tonik za suvu kožu (ruža): Ruža pomaže u hidrataciji suve kože dajući  joj mekoću i blistav izgled. Ako imate takvu kožu vrlo dobro znate koliko to znači.

Tonik za normalnu kožu (hajdučka trava): Za osobe s normalnom kožom, ovaj tonik pomaže u održavanju ravnoteže i svežine jer vrlo je bitna preventiva i održavanje kože u kondiciji.

Muškarci, nemojte se plašiti tonika!

Iako tonike tradicionalno koriste žene, muškarci mogu imati iste koristi od njih! Nakon brijanja, koža može biti iritirana i suva. Tonik može pomoći u smirivanju kože i pružiti potrebnu hidrataciju. Sasvim je normalno da treba brinuti i održavati lice a ne biti neuredan.

 

Poziv svim damama i gospodi

Dragi muškarci, razmislite o prelasku na tonik i osetite razliku na svojoj koži. I dame, iznenadite svoje partnere ovim divnim poklonom. Brinite o njima i njihovoj koži. Kada jednom isprobaju prirodni tonik, neće poželeti da se vrate alkoholnim aftershave  proizvodima, a ako im vi to poklonite možda neće hteti da priznaju (ker su muškarci takvi – tvrdi) ali znajte da kada potroše moraće, tražiće nov.

 

Koristite prirodno, koristite pametno.

Nadam se da sam vas ubedio da isprobate tonik za lice umesto aftershave-a. Ne samo što je zdravija alternativa, već pruža mnogo dodatnih benefita za vašu kožu. Bilo da ste muškarac ili žena, vaša koža će vam biti zahvalna kada joj pružite najbolju moguću negu. I ne zaboravite, kvalitetna nega kože nije samo za žene!

 

Ako razmišljate o prelasku na prirodnu kozmetiku, tonik za lice je odličan prvi korak. Uložite malo vremena u pronalaženje pravog tonika za vaš tip kože, i vaše lice će zablistati! Neću reći mesto gde možete ih nabaviti, ostaviću vam da zaklučite iz teksta. J

 

Nadam se da ćete uskoro dodati tonik za lice u svoju rutinu nege i uživati u svim prednostima koje pruža. Srećno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj Posta

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste zadovoljni sa njom.